Fotbollsligan Premier League - en svenskfavorit

Att fotbollen hör till en av Sveriges absolut största sporter råder det inga som helst tvivel om. Att en av de populäraste fotbollsligorna som svenska fans följer befinner sig i Englad är dock lite mera underligt, men samtidigt också helt sant! Den engelska högstaligan Premier League har nämligen tusentals på tusentals svenska supporters utspridda över ligans alla fotbollslag, som ibland till och med verkar ha bättre koll än de inhemska fansen!

Det är med allra största sannolikhet Premier Leagues oerhörda kvalitet och aggressiva fotboll som gjort att ett så pass stort antal svenskar älskar ligan. Att det dessutom, genom åren, rör sig om en lika som huserat ett stort antal svenska fotbollsspelare är ytterligare en trolig anledning till varför Premier League ligger så nära ett så stort antal svenska fotbollshjärtan.

Ett stort antal av de svenska Premier League-supportrarna är ständigt återkommande på någon utav de vanliga sportbarerna eller sitter bänkade hemma med sina Premier League prylar när det vankas en ny omgång i den engelska superligan, gång efter vartannat! Vi kan till och med sticka ut hakan så pass mycket som att påstå att det finns ett stort antal Premier League-fans som aldrig någonsin skulle drömma om att antingen se eller gå på en svensk match i fotboll, men som alltså är helt fanatiska när det kommer till den engelska ligan.

Nyligen blev det även klart att Zlatan Ibrahimovic blir kvar i Manchester United ett tag till och att han alltså inte bestämt sig för att lägga fotbollsskorna på hyllan, trots att det var det som många spekulerade skulle hända efter sin skada. Hans närvaro i ligan lär minst sagt generera en och annan svensk supporter till, precis som han under många år gjort i den svenska landslagströjan.