Träning och kosttillskott - hur bör man tänka?

Det är viktigt att hålla igång kroppen och motionera dagligen. Goda vanor, vanor som du förmår att upprepa dagligen, ger ett hälsosammare och längre liv. För att få hälsosamma vanor behöver du börja någonstans. Dessutom är det viktigt att inte sätta igång alltför ambitiöst så att återkopplingen från kroppen blir negativ.

Träna hållbart

För att en vana ska hålla, måste beteendet i princip ske automatiskt. Att bygga hälsosamma vanor tar lite tid. Är det länge sedan du tränade eller om du aldrig tränat förut, så kommer kroppen inte att hålla om du direkt springer en mil. Därför behöver du bygga upp kroppen successivt samt komma ihåg att det går mycket snabbare att bygga muskler, än att stärka senor och senfästen. Sålunda behöver du stegra intensiteten över tid för att undvika skador.

Rätt kosttillskott

Till sunda vanor hör också att äta rätt. För att leva sunt behöver man inte vara fanatiker, men du behöver som utgångspunkt att huvudparten av tiden äta sunt och äta regelbundna måltider. Om du blir alltför hungrig mellan varven är risken stor att du faller dit för godis, smörgåsar eller charkuterier. Rätt kosttillskott är också bra för att öka uthållighet, återhämtning och för att rena både kropp och själ.