Börja med Judo - vad behövs?

Judo är en kampsport som kommer från 1800-talets Japan. Sedan dess har den spridit sig över hela världen och är idag en av de populärare kampsporterna. Judo är inte bara en sport, utan det är också en livsstil och filosofi.

Om du är intresserad av judo och vill testa, finns det några saker som kan vara bra att veta. En stor fördel med sporten är att den inte kräver massvis dyrbar utrustning för att du ska kunna utöva den. I judo behöver du varken skor, handskar eller redskap - det enda du behöver är en dräkt.

Allt du behöver för att börja med judo

Först och främst behöver du hitta en bra klubb. Det kan tyckas svårt, men tack vare sportens ökade popularitet finns det idag bra judoklubbar utspridda över hela Sverige för dig att besöka. Du kan testa på i några olika klubbar och provträna tills du hittar den som känns rätt för just dig.

Innan du börjar behöver du även en judodräkt. Hos många klubbar lånar du ofta en för att provträna, men så småningom behöver du din egen. Idag finns det ett bra utbud online med judodräkter i olika former, storlekar och färger. Där hittar du lätt en dräkt som passar just dig.