Utrustning och kläder

Innebandy är en lagsport som anses av många vara en nationalsport och utövas en en stor mängd människor på korpnivå, hobbynivå och i skolan liksom av licensierade spelare. Innebandy spelas inomhus och utförs med en ihålig plastboll och med klubba.

För att spela innebandy behövs inte så mycket utrustning. Du behöver en klubba av bra kvalitet gärna av komposit och en plastboll med 26 hål för att vara matchgodkänd. Klubbans längd ska nå upp till naveln vilket ger en bra utgångspunkt för de flesta spelare och hur bladet är böjt beror på vilken fattning du har för klubban. Har du högerhanden överst och skjuter och för klubban på din vänstra sida ska du välja vänster fattning och vise versa. Många spelare böjer till bladet själva för att ge anpassad kontroll.

Kläder för en utespelare innebär oftast shorts och t-shirt och ett par inneskor med bra grepp. För målvakten inom sporten krävs det lite annan utrustning. Skydd för kroppen som målvaktströja, byxor, knä och benskydd samt målvaktsmask som skyddar huvudet.

De flesta stora sportbutikerna har ett urval av innebandy produkter, men det finns också butiker som specialiserat sig på sporten och du hittar många av dessa på nätet. Innebandy24 och innebandybutiken är två nischade butiker men även butiker som Stadium och XXL har utrustning.