Svenska superligan 2015/2016

I tidigare artikel skrev vi om senaste nytt från Superligan. Vi tänkte nu ta en liten introduktion till ligan för er som nyss hittat ert innebandyintresse och för er som bara är lite nyfikna. 

Svenska Superligan hette Elitserien i innebandy fram till 2007/2008. Strax innan denna säsong skulle börja, valde man att döpa om hela ligan. Innan det hette Elitserien kallades det bara för Division 1 i innebandy. 

Superligan för herrar började under 1989/1990, för damerna var det inte förrän 1997/1998 som de började spela på riktig elitnivå. Under åren har damernas elitserie blivit uppdelad, ihopsatt, bytt namn och haft en rad olika uppbyggnader. Under 2006/2007 fick de slutligen en enhetlig liga. Till skillnad från ligor som NHL, är det inte alltid samma lag som tävlar. I Svenska Superligan flyttas det sämste laget ned till division 1. Näst sista hamnar i kvalserien och måste dessa måste tävla om en plats i Superligan. 

Nyheter 

Det har gått riktigt bra för Linköping. Under förra säsongen klättrade de upp mot vinnarpallen, fastän deras stjärnspelare Martin Karlsson inte kunde delta, och stod plötsligt i finalen i Globen. Dock kunde de inte övermanna Falun som gick hem som mästare, något som påverkat IBF Faluns odds inför kommande säsong, vilket man kan se på flera olika sajter. Det här året hoppas det på ännu bättre resultat och planerar att hålla sig till det spelupplägg som säkerligen hjälpte dem förra säsongen. Under sommaren tränar de hårt med fysträning men nu under augusti är planerarna att man ska börja fokusera på innebandyspelet igen för att förfina sina kunskaper. 

Säsongen drar igång i september och AIK vill vara redo. Förra året var inte deras år, de kom inte fram till slutspelet och är så klart sugna på att få lite revansch. De satsar också hårt under sommaren med upp till fyra träningspass i veckan. Förutom de gemensamma passen, utvecklas också laget individuell träning som skräddarsys efter personernas behov och egenskaper. Trots fem veckors träningsuppehåll, förväntas det att lagmedlemmarna håller sig i form och kör egenträning.

Det kommer blir en spännande säsong. Behåller Falun sin titel? Eller kommer Linköping att norpa den? Och kan AIK komma längre än förra året?