Superligan igång

Superligan har som sagt kört igång och så smått börjar vi se att serien börjat sätta sig som man brukar säga, man ser vilka lag som är att räkna med och vilka som har inlett svagt. 

Några inledande överraskningar

Och nog har vi fått se en del överraskningar såhär efter åtta spelade omgångar, vi tänkte berätta om dessa här. Bland annat så har de till oddsen sett, ständigt favorittippade AIK inlett mycket dåligt och har på åtta matcher bara vunnit en match under ordinarie tid och ligger med sina futtiga fem poäng på näst sista plats i tabellen, endast före KAIS Mora som med sina fyra poäng är allra sist. 

Så sent som 2009 vann AIK SM-guld, men efter inledningen på årets serie så är det helt andra målsättningar som gäller för Solnaklubben. Till Sportbladet säger Sportchefen Erik Bjerlestam att målsättningen som det ser ut nu är att klara kontraktet för spel i Superligan även nästa säsong. Återstår att se om man kan få ordning på spelet och bli en outsider när det vankas slutspel, eller om man kommer att få slåss för sin överlevnad i kval.

En betydligt trevligare överraskning däremot är Linköping som efter en inledande förlust sedan, något sensationellt har tagit hela sju raka segrar och toppar tabellen efter åtta spelade omgångar med 20 poäng, två poäng före tvåan Pixbo och trean, de favorittippade Falun på 17 poäng. En sådan start har knappast Linköping ens själva drömt om inför säsongen, särskilt med tanke på att man under fjolårssäsongen på hela seriespelet endast tog åtta segrar och totalt 33 poäng och efter åtta matcher ifjol hade man tagit tio poäng - alltså hälften så många som denna säsong.

Ett annat lag som inlett piggt är Helsingborg som nu senast vann mot svenska mästarna Falun och ligger just nu på en sjätteplats, bara sju poäng bakom ledande Linköping.