Så gick det i VM

För alla innebandyfans var 2014 ett riktigt höjdarår, framför allt eftersom VM gick på hemmaplan. Men hur gick det då i VM? Här kommer en liten tillbakablick.

2014 års VM i innebandy gick av stapeln i Göteborg med spel i Scandinavium och Lisebergshallen. Totalt deltog 16 nationer fördelade på fyra grupper där grupp A och B innehöll de högst rankade nationerna.

Sverige gick igenom gruppspelet på bästa sätt, det vill säga helt utan poängförlust och 29-7 i målskillnad, samtidigt som man också slog ärkerivalen Finland med 5-2.

Kvartsfinalen blev en tämligen oproblematiskt historia då Estland enkelt besegrades med hela 17-0. Semifinalen mot Schweiz, som på pappret såg ut att kunna bli en tuff match blev inte alls detta utan schweizarna besegrades enkelt med 10-1. I den andra semifinalen slog Finland Tjeckien med 6-3 och för åttonde gången i VM-sammanhang blev det en final mellan Sverige och Finland.

Finalen, som spelades inför ett fullsatt Scandinavium med drygt 12 000 åskådare blev som väntat en dramatisk historia. Efter två spelade perioder stod det 2-2 inför sista perioden där Henrik Stenberg till slut avgjorde sju minuter in i denna, vilket gjorde att Sverige tog sitt andra raka VM-guld och det åttonde totalt.