Lära känna dessa spelare lite närmare

Om man inte är insatt i innebandyvärlden, kommer man kanske inte känn igen många av de här namnen. Men dessa svenska stjärnor kan vara intressanta att lägga på minnet och lära sig lite mer om.

Daniel Marklund

Vi har skrivit om honom tidigare, men han tåls att prata lite mer om. Daniel är en bra allroundspelare som klarar av att spela defensivt och offensivt. Han började i Hörnefors, ett litet mekka för innebandy och kan sägas vara en av de mest underskattade spelare. Han har faktiskt plockat hem en JSM-medalj med laget och troligtvis är det bara tack vare honom som HIF vann. Han har även blivit en legend i Umeå när han bytte till IBK Dalen, men han kropp har inte varit hans vän. 

Kanske var det detta som fick honom att söka sig till nya passioner. Han började nämligen sadla om mot poker redan under sin innebandy karriär. 2005 skulle han delta i WSOP vilket är World Series of Poker. Där möts hundratusentals personer under flera dagar och slåss om en plats vid finalbordet. Man spelar pokervarianten Texas hold'em och då är det No limit som gäller: det finns alltså ingen gräns på hur mycket man får höja potten.

Emelie Lindström

En annan viktig spelare som lätt glöms bort är Emelie och hennes prestationer för Djurgårdens IF. Emelie spelade även för Balrog IK och Högdalens AIS men avslutade sin karriär i Djurgården. Hon är historisk på flera sätt: 

  • Hon gjorde den 1000:e landslagsmålet 2009
  • Hon är den första som gjorde 10 VM-mål i en match när Sverige mötte USA och vann 28-1
  • Hon har tagit flest poäng i hela svenska landslaget med 181 poäng

Det kan också nämnas att hon sitter på tre SM-guld. Hon har numera dragit sig tillbaka från sporten då hon kände sig klar. Utsikterna för professionella daminnebandyspelare är små och trots att hon röstas fram till årets bästa spelare tre gånger, skulle hon aldrig klara sig ekonomiskt på sportandet. Istället har hon utbildning och jobb som dagisfröken och även ett stort intresse för att skor.

Robin Nilsberth

Robin är en innebandyspelare som är född 1989. Han har spelar för flera klubbar och deltagit i SSL under flera säsonger, samt spelar i SM och VM (även tagit VM-guld). Han blev framröstad som årets spelare under 2015, något som kom som en chock för honom själv. Tack vare sin insats i moderklubben lyckades Granlo hålla sig kvar i superligan. Detta utnämnande och hans starka spel när Sverige mötte Finland i VM ledde till ett treårskontrakt med Storvreta

Robin har spelat i flera år och gjort sig känd för sina tunga skott och snabbhet. Dock har han varit skadat under hela sin första säsong med Storvreta och det är inte förrän nyligen som han känner sig återställd. Det blir spännande att se hur långt han kommer att nå under sin karriär.

Hanna Petterson

Hanna är 32 år och spelar för Rönnby IBK som målvakt. Hon har vunnit pris som årets målvakt tre gånger, under säsongerna 2008/2009, 2009/2010 och 2010/2011. Under 2010/2011 fick hon också pris för årets spelare. Hon har många års spelande bakom sig och var faktiskt med under VM 2009 när Sverige tog guld i Västerås. Det var samma VM där Emelie Lindström deltog. Hanna var också med och vann VM 2011 när Sverige mötte Schweiz. Som om inte det vore nog, har hon hunnit bli mästare med Rönnby två gånger, en gång under 2007 och senare under 2010.  

2012, efter nio år som professionell spelare, valde hon att dra sig tillbaka från sporten då motivationen hade försvunnit. Hon är tacksam över att hon fick sluta karriären på topp, hon spelade inte dåligt under de sista åren och hon slutar inte på grund av skador. Men precis som med Emelie Lindström, kanske situationen hade sett annorlunda ut om dameliten hade haft lite mer status och gett mer ur ekonomisk synvinkel.