Lagets viktigaste spelare - målvakten

Målvakten kallas ofta för ishockeylagets viktigaste spelare. Det är svårt att bli proffs men att vara målvakt i ett hockeylag är både en rolig och mycket utmanade uppgift. Målvakten håller ihop laget och är den sista fronten mot motståndarna. Matcherna är intensiva och det är nödvändigt att kunna hålla sig lugn i lägen där andra skulle bli nervösa och tveka. Därför är det viktigt att vara i toppform och ha rätt utrustning.

Målvaktens utrustning gör stor skillnad

Oavsett om det är dags för spelaren att skaffa sina första målvaktsbyxor eller om det handlar om en uppgradering, är det viktigt att se till att de passar bra och är rätt för den individuella hockeyspelaren. Att ha rätt utrustning gör skillnad i alla sporter och i hockey blir detta extra tydligt! Målvaktens kläder måste erbjuda gott skydd mot snabba puckar, för att prestationen på isen ska bli så bra som möjligt.

Målvakten och laget

När man står där på isen och ska se till att laget ror hem sin seger, kan målvaktsspelet kännas som ett otroligt stort ansvar. Det är viktigt att målvakten känns som en viktig del av laget trots att han eller hon är mer isolerad framför målet. Om målvakten är uppmuntrad av lagkamraterna kan han eller hon slappna av och representera sitt lag till 100 % varje gång.