Innebandynytt

Hösten är kommen och det innebär också att innebandysäsongen har dragit igång. För dig som kanske inte har hängt med hittills så ska vi uppdatera dig med några av säsongens intressantaste rubriker hittills.

Falun segertippade även i år

För två säsonger sedan så lyckades Falun för första gången i klubbens historia med att gå hela vägen och vinna SM-guld i innebandy. Detta efter att man under flera år arbetat målinriktat och med målet att ta ett guld innan 2015. Nu har man två.

För det blev guld för Falulaget även förra säsongen förutom detta så vann man även innebandyns Champions League och att säga att IBF Falun då kunde titulera sig som världens bästa klubblag i innebandy var ingen överdrift utan ett faktum.

När Sportbladet för någon vecka sedan rankade årets lag i SSL så var det på nytt Falun som tippades högst upp av innebandyexperten Jonas Gustavsson. Samma sak ser vi om vi tittar på vad de olika spelbolagen tippat inför säsongen. Ser man på exempelvis William Hill (extern länk) så är det också där Falun som är klart favorittippade, sen kommer Storvreta och Pixbo. Sett till starten så kan det kanske bli en högoddsare som vinner i år, Falun har nämligen bara vunnit en av de inledande tre matcherna.

Men ingen mästarstatus i Zürich 

Och kanske beror det på den benhandling Falulaget fick när man var iväg och spelade Champions League. Trots att man betalade dyra pengar så fick man bo i rum som tränare Thomas Brottman beskrev att det såg ut som ett "psyksjukhus" där man fick träsängar utan lakan att sova på och där det dessutom luktade mögel. Dessutom kom detta tweet från Faluspelaren Partik Rokka: 

Kanske mildrades ilskan över det vidriga logementet i och med att Falun för andra året i följd lyckades vinna turneringen och därmed försvara sin titel.