Innebandy stjärnor - Daniel Marklund

Det har funnits många innebandyspelare som satt sin markering i sportens historia, en av dem är Daniels Marklund, också känd som lokomotivet från Hörnefors.

Marklund drog till sig uppmärksamhet redan i början av sin karriär både för sin förmåga på planen och sin kunskap om spelet. Han utvecklade ett rykte för att kunna spela lika bra defensivt som offensivt, något som är av stort värde för vilket lag som helst. Han har spelat både för Hörnefors IF och Umeålaget IBK Dalen.

Han ansågs av många att vara en av Sveriges mest underskattade spelare genom tiderna, vilket merparten av hans lagkamrater säkert skullle hålla med om. Marklund har både ett VM-guld och en JSM-medalj, som han praktiskt taget spelade till sig på helt egen hand.

Karriären kunde ha varit så mycket mer fantastisk om han inte varit hämmad av sin krassilga kropp, viljan fanns, det var det aldrig någon som tvekade, men på grund av flera skador tog hans sig aldrig till den nivå han själv och många andra visste han var kapabel till.

Dock så var inte innebandy det enda som han intresserade sig för, i en artikel från 2005 i Expressen som heter "Jag har alltid varit spelgalen" talade Marklund ut om sitt pokerspelande och att han nyligen blivit uttagen för VM i Poker samma år. Han sa att han inte hade några höga förhoppningar om turneringen men att det skulle bli en rolig upplevelse.

 2009 gick Marklund ut med nyheten om att han skulle dra sig tillbaka från innebandyn, efter flera år av problem, bland annat en svår korsbandsskada 2007 hade han kämpat med att komma tillbaka. Han menade att motivation var borta och han kände att han hade blivit för gammal. Marklund slutade med innebandyn när han var 30 år.