Hitta din form för träning

Alla har vi olika intressen då det kommer till träning. Det gäller att hitta den form som man trivs med och känner någon form av glädje inför. Det är inte alltid roligt att träna och det kan komma perioder då det tar emot och det känns jobbigt. Har man en träningsform som man trivs lite bättre med så kan det förenkla.

Cykel

Att börja cykla kanske kan vara något som intresserar dig. Det ger bra motion och du får komma ut i friska luften. Du bestämmer själv hur mycket du vill pressa dig. Lägg upp ett bra träningsprogram som nybörjare som gör att du kommer igång med din träning. Allt eftersom du får upp din kondition så kan du öka din träningsdos. Du känner själv huruvida du vill öka eller ligga kvar på samma nivå. Du kan även gå med i någon cykleklubb och träna tillsammans med andra om du så önskar.

Simning

En annan träningsform som kanske kan intressera är simning. Vintertid så är det bassängen som gäller. Här är det de öppettider som gäller. Ta för vana att ta dina träningspass regelbundet och du lär dig säkert vilka tider det är som lugnast i bassängen. Sommartid kan du med fördel simträna i öppet vatten. Då kan du simma när det passar dig. Du vänjer dig vid detta efter ett par träningsrundor. Även här så kan du pressa dig och simma med kraftigare armtag för att få upp pulsen under din träning.