Hemmagym

Att komma i form är naturligtvis viktigt för alla, men många tycker att det är jobbigt att släpa sig iväg till ett professionellt gym nere på stan. Dessutom tycker en stor andel av de som tränar att det känns pinsamt att träna inför andras dömande blickar. Som tur är finns det alternativ till de stora gymmen.

Träna hemma

Utvecklingen har gått rasande snabbt när det gäller gymredskap du kan ha hemma. Man kan till och med säga att det blivit en trend att sköta sin egen träning hemma. Naturligtvis finns det en uppsjö av olika system att välja emellan, så det lönar sig att kolla runt lite. Du vill förstås ha ett komplett system som hjälper dig att träna hela kroppen, alla muskler.

Sedan är det förstås en skillnad mellan rent muskelbyggande och motionsträning. Ett bra hemmagym bör klara av båda dessa, och om du vill vara säker på att få de mest professionella grejorna kan Gorilla Sports nämnas. Deras system kan också, med hjälp av lite verktyg, stuvas undan om du av någon anledning vill ta en paus i tränandet.

Olika tips

Ett bra råd är att inte gå ut för hårt direkt. Det kommer bara att medföra att du tröttnar på träningen på grund av olika smärtor och din allmänna ovana vid bra träning. Sikta gärna högt när du förväntar dig resultat av träningen, men inte för högt. Var realistisk och inse att även du har en gräns. Så börja med lite lättare träning och öka sedan intensiteten successivt tills du når en nivå du är nöjd med. Att träna får inte bli ett självändamål. Då kommer du att tröttna snabbt. Du måste må bättre och orka mer tack vare träningen. Detta i sig blir då drivande för att du med jämna mellanrum kommer att träna för att hålla dig i form.