Börja med innebandy

För många så är innebandy en sport som spelas på raster under sin skolgång och kanske något kompisgäng som bokar en sal för att spela för skoj skull. För andra så blir det en sport som man visar sig vara bra på och satsar stenhårt på denna sport.

Skor och klubba

Oavsett hur du tänker så gäller det att se till så man har den utrustning som krävs för att spela innebandy. Hos Sportamore hittar du allt och lite till för just innebandy. Skor och innebandyklubba är det allra viktigaste för dig som utespelare. Bekväma skor med bra grepp är något av ett måste vid spel av innebandy. Det är snabba vändningar i spelet så att skaffa sig bra skor är viktigt. Klubban är en smaksak vilken som används. Vissa klubbor har mer flex än vad andra har och är mer mjuka i sin konstruktion. Det gäller att hitta den innebandyklubba som passar dig bäst.

Övrig utrustning

Korta shorts och t-shirt fungerar utmärkt att spela i. Fundera även på vilka strumpor som används. De ska sitta perfekt på foten och gärna en bit upp på benet. Om ni spelar i ett lag som ska spela mot andra så kanske ni ordnar med matchdräkter för ert lag. Om ni inte tillhör någon klubb så kan ni kolla upp med något företag om de kan tänkas sponsra er matchdräkt mot att de får finnas med på ryggen på er matchtröja.